What is Vaishnava culture?

WE ТHINK OUR CULТURE IS BEТТER ТHAN KRISNA`S
Spiritual and material cultures are as different as day and night because they stem from vastly different ideologies and orldviews. (Bhagavad Gita 2.69) 
Vaisnava culture is the ultimate spiritual culture because it is created by Krsna to provide support for our spiritual evelopment. Once we understand the universal underlying principles, values and wisdom found in Srila Prabhupada’s books, and apply those foundational principles in our personal dealings with one another we can derive tremendous devotional enlivenment and benefit, no matter where we might be living in this world. 
Spiritual culture is Krsna’s perfect and sublime system in order to give us stability and harmony in this material world, so we can wholeheartedly develop our forgotten relationship with Him. Our disease however is, that we consider Krsna’s system to be outdated, and we think our system to be better than Krsna’s system. And thus we get chaos, instability, neglect and suffering. All social problems we are facing in these modern days, even things like child abuse, violence towards women, rape etc are global reactions to the fact that we have lost and forgotten Krsna’s system.

МЫ ДУМАЕМ, ЧТО НАША СИСТЕМА ЛУЧШЕ, ЧЕМ СИСТЕМА КРИШНЫ
Духовная и материальная культуры отличаются как день и ночь, потому что они берут начало из крайне разных идеологий и мировоззрений (Бхагават Гита 2.69).
Вайшнавская культура это высшая духовная культура, потому что она создана Кришной, чтобы предоставить поддержку нашему духовному развитию. Как только мы поймем универсальные, лежащие в основе принципы, ценности и мудрость, которые находятся в книгах Шрилы Прабхупады, и начнем применять эти фундаментальные принципы в наших личных отношениях друг с другом, мы можем получить огромное божественное оживление и пользу, не смотря на то, где бы мы ни проживали в этом мире.
Духовная культура – это идеальная и совершенная система Кришны, для того, чтобы дать нам стабильность и гармонию в этом материальном мире, чтобы мы могли искренне создать наши забытые отношения с Ним. Однако, наш порок в том, что мы считаем систему Кришны старомодной и мы думаем, что наша система лучше системы Кришны. И таким образом, мы получаем хаос, нестабильность, пренебрежение и страдания. Все социальные проблемы с которыми мы сейчас сталкиваемся, даже такие вещи как насилие над детьми, жестокость по отношению к женщинам, изнасилования и т.д. – это глобальные реакции на тот факт, что мы потеряли и забыли систему Кришны.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s